Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Fico sa už rozhodol: Zemkovú má v RTVS nahradiť Mika!

Václav Mika
Václav Mika

BRATISLAVA – Smer nie je spokojný s účinkovaním riaditeľky RTVS Miloslavy Zemkovej. Kritizoval ju už premiér aj minister kultúry. Podľa najnovších informácií je jej výmena už prakticky istá. Na poste šéfa Rozhlasu a televízie Slovenska by ju mal vystriedať bývalý riaditeľ televízie Markíza Václav Mika.

Vládna strana už údajne odsúhlasila jeho nomináciu. Keďže riaditeľa RTVS volí parlament, v ktorom má Ficova strana väčšinu, bude ho môcť zmeniť kedykoľvek, aj keď zákon určuje dôvody, ktoré by musel odvolaný spĺňať. Takým je napríklad zlá finančná situácia. Exposlanec SDKÚ Tomáša Galbavého však tvrdí, že kto chce psa biť, palicu si nájde. „Tiež nemusím byť stopercentne spokojný s programovou štruktúrou za pani Zemkovej, ale faktom je, že finančné postavenie STV sa zlepšilo,“ myslí si.

Podľa nášho zdroja už v rámci strany Smer prebehli konzultácie na najvyšších miestach, kde sa dohodlo, že Zemkovú vymenia. Jej prácu vníma kriticky aj samotný premiér Fico. Očakával by som, že sa bude verejnoprávna televízia blížiť ku svojim štandardom. K tomu, čo vidíme na obrazovkách Českej televízie,“ vyhlásil.

Mika sa zatiaľ k prípadnej nominácii na post šéfa RTVS nechce príliš vyjadrovať. Podľa neho sú to všetko hypotézy. „Hovorí sa o tom už tri roky. Nie je dôvod, aby ma niekto oslovoval, kreslo je predsa obsadené,“ reagoval pre Topky. Možno si však len necháva otvorené zadné dvierka pre prípad, že by dostal nejakú inú lákavú pracovnú ponuku, napríklad zo zahraničia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu