Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Lipšic z politiky neodchádza a ani neuteká z boja

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

MARTIN – Podpredseda KDH Daniel Lipšic z politiky neodchádza a ani neodíde z boja. Povedal to pred členmi Rady KDH, ktorá rokuje v Martine. Podľa informácií z rokovacej sály, Lipšic údajne vyjadril ľútosť nad informáciami z médií.

Lipšic tiež vyjadril podporu novým tváram, ktorým je potrebné dať priestor. Podľa neho majú v KDH dostať šancu noví ľudia a najmä ekonómovia. Kriticky sa vyjadril, že podpredsedníčka strany Jana Žitňanská má kandidovať až z 8. miesta a tiež, že Radoslav Procházka má byť až v druhej desiatke.

Minister vnútra a podpredseda KDH Daniel Lipšic v piatok podľa denníka Sme povedal, že odíde z politiky, ak sa nezmení navrhovaná kandidátka. Jana Žitňanská, Radoslav Procházka a Karol Hirman sú totiž na nižších miestach, ako si Lipšic želal. „Som prekvapený a zarmútený,“ hovorí minister.

Predsedníctvo podľa neho uprednostňuje ľudí naklonených veľkej koalícii so Smerom. „Mám pocit, že ľudia, ktorí sú zdržanlivejší k potenciálnej veľkej koalícii so Smerom, akoby boli odsúvaní na nižšie miesta napriek tomu, že sú to osoby, ktoré mali veľa preferenčných hlasov a patria medzi najpopulárnejších v hnutí,“ varuje Lipšic kolegov z vedenia strany. Dnes sa pred novinármi Lipšic odmietol k tejto téme vyjadrovať. Urobí tak až po skončení rokovania Rady.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu