Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

MVO politikom: Nezneužívajte chudobu ľudí v kampani!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenská sieť proti chudobe, združenie niekoľkých mimovládnych organizácii a jednotlivcov, apeluje na politické strany, aby boj s chudobou a prevenciu rozširovania chudoby začlenili do svojich volebných programov.

Zároveň však politikov vyzýva, aby sa vo volebnej kampani nesnažili profitovať z negatívnych nálad časti verejnosti voči ľuďom odkázaným na sociálne dávky a aby sa neznížili k populistickým útokom na najzraniteľnejšie skupiny. Dnes to povedala Zuzana Kusá, predsedníčka Slovenskej siete proti chudobe, ktorá v Bratislave usporiadala Valné zhromaždenie a výročnú konferenciu.

"Valné zhromaždenie sa tiež uznieslo, že Slovenská sieť proti chudobe bude monitorovať programy všetkých politických strán, ktoré budú kandidovať v predčasných parlamentných voľbách, a pred voľbami predstaví ich porovnanie," doplnila Kusá.

Valné zhromaždenie podľa jej slov súčasne zaviazalo novozvolený výbor Slovenskej siete proti chudobe, aby nadviazalo na tradíciu založenú v medzinárodnom roku proti chudobe a ešte pred voľbami zorganizovalo druhé verejné vypočutie o chudobe na Slovensku za účasti predstaviteľov parlamentných strán, mimovládnych organizácií a ľudí zažívajúcich chudobu.

Slovenská sieť proti chudobe združuje viac ako 110 mimovládnych organizácii a jednotlivcov a jej cieľom je obhajoba práva chudobných ľudí na slušný život a posudzovanie sociálnej situácie a verejnej politiky z ľudsko-právneho hľadiska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu