Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fico a Dzurinda využívajú Radičovú ako figúrku v bábkovom divadle

Dzurinda a Fico
Dzurinda a Fico

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD Robert Fico a líder SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda sa verejne hlásia k vzájomnej spolupráci a premiérku Ivetu Radičovú (SDKÚ-DS) využívajú ako figúrku v bábkovom divadle. Pre TASR to dnes vyhlásil prvý podpredseda SNS Andrej Danko.

Dodal, že SDKÚ-DS "dokonca verejne priznala", že bude Radičovú ako premiérku v kampani politicky využívať. "Včera prijala z rúk prezidenta SR poverenie viesť ďalej túto krajinu. Poverenie, ktoré vzniklo z účelovej zmeny ústavy, nemá v demokratických krajinách obdobu," uviedol Danko. "Účelová a politická zmena ústavy je prvým tvrdým diktátorským prvkom v právnom poriadku Slovenskej republiky. Slovensko urobilo prvý krok na ceste k novému kaddáfiovskému režimu v Európe," dodal.
      
Stranícki lídri Fico a Dzurinda si podľa Danka "už delia budúcoročnú výkonnú a zákonodarnú moc". "Fico a Dzurinda za chrbtom nás všetkým už dnes spoločne vopred rozhodujú, kto bude prezidentom, generálnym prokurátorom, kto obsadí aké posty. Prostredníctvom Ivety Radičovej, ktorá vehementne deklaruje, že z politiky odchádza, sa tvária, že sú nepriatelia," vyhlásil Danko.
      
"Vyzývame Ivetu Radičovú, aby bezodkladne odovzdala svoje poverenie naspäť do rúk prezidenta SR. Ak Iveta Radičová bezodkladne neodovzdá svoju funkciu, bude zodpovedná za celkové smerovanie krajiny a pred kandidatúrou na prezidentský post svoje meno neočistí z toho, čo si naň dobrovoľne počas vládnutia nalepila," uzavrel Danko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu