Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Slota: Pre európskych lídrov sme nepodstatná krajina!

Ján Slota (vpravo)
Ján Slota (vpravo) (Zdroj: SITA,)

BRATISLAVA - Lídri EÚ očakávajú, že Slovensko sa nestatne "problémovým dieťaťom" Európy. Podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič uviedol, že je dobré byť férovým hráčom, ak chceme byť za rokovacím stolom teraz aj v budúcnosti. Predseda SNS Ján Slota sa na margo týchto slov vyjadril, že ide o hrubé zavádzanie.

"Európski lídri sa predsa už dávno nechali počuť, že euroval vyriešia aj bez Slovenska - my nie sme pre nich podstatná krajina, nikdy sme neboli a ak im ďalej budeme podliezať a báť sa vysloviť svoj názor, nikdy ani nebudeme," píše Slota v stanovisku.

Podľa neho je "absolútne zarážajúce, ak hociktorý predstaviteľ Slovenska, hoci aj vo vysokej európskej pozícii, zabudne na svojich občanov a na to, kto ho do jeho súčasnej pozície vlastne dostal, a stáva sa európskym hráčom bez kúska citu a zodpovednosti voči vlastným ľuďom. Ak je pre slovenského úradníka alebo hociktorého politika dôležitejší tzv. imidž krajiny, ak sa nedokážu ohradiť voči označeniam, že je Slovensko "problémovým dieťaťom" Európy, nemajú na svojich postoch čo robiť."

"Verím, že občan túto situáciu pozorne sleduje a vidí, kto obhajuje jeho záujem, kto chráni jeho financie, a kto naopak s nimi hazarduje a neváha občana ožobráčiť do posledného centu len preto, aby ako snaživý sluha splnil príkazy niekoho z Európskej únie alebo spoza oceánu," uzavrel líder SNS svoje stanovisko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu