Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Do kondolenčnej knihy pribudli stovky odkazov pre Demitru

Kondolenčná kniha v Primaciálnom paláci pre rodinu Pavla Demitru Zobraziť galériu (2)
Kondolenčná kniha v Primaciálnom paláci pre rodinu Pavla Demitru (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vyše 500 Bratislavčanov sa doteraz zapísalo do kondolenčnej listiny v bratislavskom Primaciálnom paláci, aby takto prejavili účasť rodine tragicky zosnulého slovenského hokejistu, bývalého kapitána reprezentácie Pavla Demitru.

"Bratislavčania napísali odkazy pre rodinu Pavla Demitru. Kondolenčná listina bude k dispozícii počas víkendu," povedal hovorca bratislavského primátora Ľubomír Andrassy. Dodal, že ľudia pália v priestoroch paláca sviečky.

Hlavné mesto v spolupráci s jedným z telekomunikačných operátorov pripraví počas víkendu novú maľbu v podchode na Trnavskom mýte, kde je podobizeň hokejistu. Pribudne tam nielen číslo jeho dresu 38, ale pozdĺž steny bude trikolóra v slovenských farbách. "Aj na nej budú môcť Bratislavčania zanechať odkaz pre Pavla Demitru," uviedol Andrassy.

Demitra je jednou z obetí leteckého nešťastia (7.9.) v Rusku. Sedel so spoluhráčmi z ruského klubu Lokomotiv Jaroslavľ na palube lietadla JAK-42, ktoré havarovalo krátko po vzlietnutí. Hokejisti smerovali na úvodný zápas novej sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) do bieloruského Minska. V troskách lietadla vyhasli životy 43 ľudí vrátane Demitrovho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu