Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nórsky atentátnik obdivoval Slovensko: Je vzorom pre náš boj!

Extrémista sa venoval aj Slovensku
Extrémista sa venoval aj Slovensku

BRATISLAVA - Tridsaťdvaročný Anders Breivik, ktorý brutálnym spôsobom usmrtil desiatky ľudí v Nórsku, označil Slovensko za vzorovú krajinu v boji proti islamizmu a najmenej ovplyvnenú tzv. západnou kultúrou. Vo svojom manifeste manifest s názvom "2083: Európska deklarácia nezávislosti", dokonca spomína aj „ultrapravicové“ strany HZDS, SNS a Pospolitosť Mariána Kotlebu. Tvrdí aj, že na Slovensku má jeho organizácia bratov a sestry.

Pravicový extrémista, ktorý má na svedomí vyše deväťdesiat ľudských životov vo svojom manifeste pod pseudonymom Andrew Berwick vysvetľuje, ako by sa Európa mala očistiť od "multikulturalizmu a prisťahovalectva".  V rozsiahlom 1500 stranovom dokumente  spomína aj Slovensko, ktoré podľa neho patrí spolu so Slovinskom k európskym krajinám s "najnižšou úrovňou multikultúrnej indoktrinácie".  Jeho zdrojom informácií malo byť dvojročné skúmanie medzinárodných pravicových skupín na Facebooku a iných sociálnych sieťach. Na opačnej strane do rebríčka zaradil Nemecko Švédsko a Nórsko.

Slovensko spomína aj v pasáži o rasách. Podľa nich nás zaradil do kategórie nordická. Ako jedna z mála krajín má mať podľa vrahových odhadov  v roku 2070 15 % obyvateľov nordického genotypu. To je viac, ako odhaduje pri škandinávskych krajinách, ktorým predpokladá iba 10 %. Pritom  zverejnené porovnanie z roku 1900 hovorí o tom, že na severe Európy to bolo 90 %, kým u nás iba 55.

Breivik mapuje aj nacionalistické strany po celej Európe. V dokumente venovanom rasovej vojne spomína aj tri strany zo Slovenska. Ultrapravicové strany, ktoré majú šancu v médiách a vedia sa presadiť aj na verejnosti, uvádza ako príklad HZDS a SNS, ktoré v minulosti uspeli dokonca na Slovensku vo voľbách. Spomína ešte aj Slovenskú pospolitosť, ktorú medzičasom ministerstvo vnútra rozpustilo. Snažili sme sa jednotlivé strany k tomu osloviť, no zatiaľ na naše otázky nereagovali. Hrozbou môže byť to, že Nór píše aj o kontaktoch, ktoré získal cez internet. Malo ísť o 8 000 mailových kontaktov a 5 600 kontaktov cez sociálne siete.

Breivik zverejnil aj myšlienku, že západné krajiny, sa v budúcnosti zbavia moslimov podobne ako Československo sudetských Nemcov.  Benešove dekréty sú podľa neho cesta akou by sa dali deportovať všetci neveriaci. Odvoláva sa na blogera na webe Jihad Watch, podľa ktorého by bolo použitie dekrétov vhodnejšie, než tomu bolo v prípade sudetských Nemcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu