Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Breivik oslovoval ľudí nielen manifestom, ale aj videom

Anders Behring Breivik Zobraziť galériu (2)
Anders Behring Breivik

OSLO - Len niekoľko hodín pred piatkovými útoky v Osle a na ostrove Utöya zverejnil Nór Anders Behring Breivik na internete svoj manifest a na serveri YouTube video.

V oboch vyjadruje svoje pravicové názory a vysvetľuje, prečo považuje za nevyhnutné začať revolúciu, ktorá vyčistí Európu od príslušníkov iných kultúr. YouTube dvanásťminútový materiál stiahol, ale video je stále k dispozícii na serveri twitvid.

Breivik zabil 93 ľudí a stovku ďalších zranil. K útokom sa priznal, ale neuznáva kriminálnu povahu svojho činu. Pred súdom by mal stáť v pondelok.

Video pozostáva z kresieb, fotografií a textov evokujúcich stav súčasnej európskej spoločnosti podľa Breivika. Autor vyzýva na začatiu konzervatívnej revolúcie, ktorá Európu zbaví islamu a marxizmu.

"Prvá kvapka znamená príchod veľkej a nezadržateľnej kultúrnej konzervatívnej prívalovej vlny. Očistí západnú Európu od kultúrneho marxizmu a skončí zákazom islamu. Európsky strom slobody bude osviežený krvou našich spoluobčanov a marxistických tyranov. Občianska vojna potrvá niekoľko desaťročí, ale bude úspešná," uvádza video.

Nabáda sa v ňom, aby si ľudia uvedomili, že boj bude vedení za záchranu slobody a za Európu, za ktorú stojí  zomrieť. Podľa Breivika by sa ideálne Európa mala podobať Japonsku a Južnej Kórei, teda krajinám, ktoré vraj majú systém blízky kultúrnemu konzervativizmu a nacionalizmu.

"Oslavujte nás, mučeníkov konzervatívnej revolúcie, pretože my budeme čoskoro v nebeskom kráľovstve," vyzýva autor.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu