Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Inšpekcia o výpredajoch: Stále nás klamú!

Carrefour sa podľa inšpektorov tohto roku výrazne zlepšil. Tento výpredaj storočia mu vlani veľmi nevyšiel.
Carrefour sa podľa inšpektorov tohto roku výrazne zlepšil. Tento výpredaj storočia mu vlani veľmi nevyšiel.

BRATISLAVA - Stále nás klamú! Tvrdí to obchodná inšpekcia v Bratislavskom kraji! Podľa jej vyjadrenia veľké obchodné reťazce v Bratislave pri výpredajoch aj v tomto roku porušujú predpisy!

Nepravdivé údaje o cenách aj klamlivú reklamu zistili kontrolóri regionálnej obchodnej inšpekcie v Bratislavskom kraji. Informovala o tom ČTK. Inšpektori nedostatky zistili pri 11 previerkach v piatich reťazcoch. „Zníženie ceny pri štyroch druhoch tovaru budilo u spotrebiteľa dojem, že cena pred výpredajom bola vyššia než v skutočnosti,“ informoval ČTK šéf bratislavských inšpektorov Ľubomír Opálka. Pri deviatich druhoch tovaru vo výpredaji bola cena dokonca vyššia! „Aj tak boli označené ako výpredaj,“ povedal. Išlo o športové potreby, lyže, korčule, textil a kalkulačky. Klamlivú reklamu zistili inšpektori v jednom obchodnom reťazci. „Osem druhov tovaru bolo uvedených v ponukových letákoch, ale na pultoch a v sklade nebol ani kus,“ uviedol Opálka.

Výrazne sa podľa inšpekcie zlepšil Carrefour, ktorý nerobil výpredaje v takom rozsahu ako vlani a vo výpredaji neuvádzal percentuálne zľavy. V ostatných preverovaných reťazcoch, teda v Tescu, Hornbachu, Kauflande a Hypernove zistili kontrolóri nedostatky približne na rovnakej úrovni ako vlani. Kontrolóri v Bratislavskom kraji preverovali celkovo 539 druhov tovaru. Závery z inšpekcie v ostatných krajoch budú koncom januára. „Neviem o takýchto zisteniach, ale preverím to,“ povedala k tomu včera hovorkyňa Tesca Oľga Hrnčiarová. Neskôr sa vyjadrila, že nezaznamenali „žiadne mimoriadne zistenia zo strany kontrolných orgánov SOI.“ Podobne reagovala za obchodné reťazce Hypernovy Diana Stanková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu