Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Skalité - Zwardoň: Po deviatich rokoch dokončili 370 metrov diaľnice!

Odvčera je sprístupnený len tento 370-metrový úsek diaľnice.
Odvčera je sprístupnený len tento 370-metrový úsek diaľnice.

SKALITÉ - Slovenským a poľským vodičom sprístupnili včera namiesto trojkilometrovej diaľnice len 370-metrový úsek z komunikácie Skalité - Zwardoň. Do tohto miniúseku a nosných pilierov, ktoré stoja zatiaľ bez cesty, investovala Národná diaľničná spoločnosť 800 miliónov korún! Autá tak naďalej prechádzajú obcou Skalité.

Sprístupnená cesta pomôže vodičom, pretože obchádza serpentíny v obci Skalité. Miniúsek diaľnice požehnali dvaja kňazi zo Slovenska a Poľska. Zároveň posvätili aj nový hraničný priechod. Slovensko sa však nemá čím chváliť. Kým slovenská strana otvorila za deväť rokov stavby len 370 metrov diaľnice, poľská strana za 4 roky štyri kilometre. Pritom celá diaľnica mala byť dokončená už v roku 2000. Bude spojnicou medzi Bratislavou - Zwardoňom a Varšavou.

Podľa ministra dopravy Pavla Prokopoviča celá stavba síce ide pomaly, ale pracuje sa tak, ako sa má. „Nevidím žiaden problém. Celá diaľnica až do Žiliny bude dokončená do roku 2010,“ prisľúbil minister. Nahnevaný je najmä starosta obce Skalité Jozef Potočár. „Celý diaľničný úsek mal byť dokončený už dávno, neverím sľubom, že do 2010 to bude hotové. Očakávali sme, že sa zbavíme prachu, hlučnosti a množstva áut cez našu obec, žiaľ, budeme to musieť trpieť naďalej,“ rozhorčuje sa starosta. Všetci však dúfajú, že 3-kilometrový úsek bude dokončený do roku 2008 a celá diaľnica do roku 2010.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu