Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Strana Smer-SD neupustila od zámeru odvolať aj Zsolta Simona

Zsolt Simon
Zsolt Simon

BRATISLAVA - Strana Smer - sociálna demokracia neupustila od svojho zámeru odvolať ministra pôdohospodárstva Zsolta Simona. Uviedol to predseda Smeru-SD Robert Fico. Smer-SD tiež chce odvolať ministra zdravotníctva Rudolfa Zajaca.

Ako informoval R. Fico, návrh podajú začiatkom januára tak, aby sa mimoriadna schôdza konala v druhej polovici mesiaca. Na zvolanie mimoriadnej schôdze už Smer-SD vyzbieral podpisy a podľa Fica už má k dispozícii 34 podpisov poslancov. Pod návrh na odvolanie R. Zajaca sa nepodpísali poslanci ĽS-HZDS, podľa Fica však podporia vyslovenie nedôvery ministrovi zdravotníctva.

Ako dôvod pre odvolanie ministra Zajaca označil Fico jeho neakceptovateľné správanie pri predkladaní novely zákona o zdravotnom poistení. Podľa Fica totiž Zajac opäť otvoril rozpravu v gestorskom výbore a prostredníctvom poslanca Petra Biroša predložil pozmeňujúce návrhy. K nim sa podľa Fica nemala opozícia šancu vyjadriť. "Ak by opozícia tento návrh nepodala, rezignovala by na svoju úlohu v NR SR a stala by sa iba štatistom vyčíňania Rudolfa Zajaca a finančných skupín, ktoré ho riadia," povedal Fico.

Minister Simon podľa Smeru-SD rozposlal podriadeným príkazný list, ktorým zamestnancom rezortu ukladá poskytovať informácie orgánom činným v trestnom konaní a SIS len po prerokovaní a odsúhlasení štatutárnymi zástupcami rezortu - ministrom alebo štátnymi tajomníkmi. Smer-SD predpokladá, že Simon k tomuto kroku pristúpil pod tlakom informácií obsiahnutých v správach o činnosti SIS, v ktorých sa otvorene hovorilo o netransparentnom prideľovaní dotácií v agrosektore.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu