Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Zlatá rybka plnila veľký sen

Dominika (12) odkázaná na vozíček sa v sedle cíti akoby nohy koňa boli jej vlastnými. Zobraziť galériu (2)
Dominika (12) odkázaná na vozíček sa v sedle cíti akoby nohy koňa boli jej vlastnými.

Počas uplynulého víkendu sa jazdecký areál na Čiernej vode naplnil detským šťastím. Štyrom chorým deťom z najsevernejšej obce Slovenska sa vďaka Zlatej rybke EVO splnil sen. Prežili deň v spoločnosti koní a na chvíľu sa z nich stali hrdinovia divokého západu.

Dominika, Lenka a dvaja Jankovia sú veselí piataci z Oravskej Polhory. Ich detstvo je však poznačené chorobou. Troch z nich postihla mozgová obrna a pripútala ich na invalidný vozík. Lenka má choré srdce. Okrem ich spoločného osudu ich spájal i rovnaký sen, ktorý sa im tento víkend premenil na skutočnosť.

Zlatá rybka EVO
Ide o charitatívny projekt z dielne Slovnaftu a Media In, ktorým chcú prispieť k uzdraveniu dlhodobo chorých detí, dodať im silu a nádej splnením nejakého nemateriálneho sna. Podľa slov veľvyslanca projektu prof. MUDr. Jaroslava Simana, Phd., je pôvodná myšlienka projektu úžasná, pretože ide mimo finančných záležitostí. Jej cieľom je vyčariť detský úsmev. Má význam už len preto, že je určený pre deti, s ktorými sa príroda zahrala a prostredníctvom Zlatej rybky EVO sa dostávajú do prostredia, o ktorom ani nesnívali a ktorý je za hranicami ich obmedzení.

Pre koho je určený
Do projektu sa môžu zapojiť všetky deti od 5 do 14 rokov, ktoré sú dlhodobo choré alebo postihnuté. Prihlásiť ich môže zákonný zástupca, podmienkou je, aby sen, ktorý si želajú splniť, bol nemateriálneho charakteru. „Snažíme sa, aby to bol sen dieťaťa, jeho zlatá rybka, nie sen rodičov,“ dodáva profesor Siman. Viac informácií o projekte získate na www.slovnaft.sk alebo na bezplatnej infolinke 0850 111 924.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu