Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Dnes volíme županov!

BRATISLAVA - Nezabudnite, dnes máte jedinečnú šancu zvoliť si župana. O našu priazeň sa uchádza 16 kandidátov, ktorí postúpili na základe hlasovania do druhého kola. Čas máte od 7.00 do 22.00 hod. Opäť máme šancu ísť si zvoliť predsedov ôsmich samosprávnych krajov. Volebné miestnosti sa otvoria o siedmej hodine ráno.

Keďže ani jeden kandidát nezískal v prvom kole nadpolovičnú väčšinu, môžeme si dnes hlasovanie zopakovať až do desiatej hodiny večer. Každý, kto si chce splniť svoju občiansku povinnosť, by si nemal zabudnúť so sebou zobrať občiansky preukaz, s pasom voliť nemôžete, pretože v ňom nie je zapísaná adresa trvalého pobytu. Pri týchto voľbách neexistuje prenosný voličský preukaz, preto môže občan voliť iba vo svojom volebnom obvode, kde má trvalý pobyt.

Svoje volebné hlasovacie právo si môže uplatniť vyše 4,2 milióna oprávnených voličov a na voľby sa vytlačilo 4 736 500 hlasovacích lístkov. Prvé neoficiálne výsledky regionálnych volieb by mali byť známe už zajtra nadránom. Tie oficiálne zverejní Ústredná volebná komisia predpoludním.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu