Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Sprievodcu, ktorý nepomohol študentom, stiahli zo služby

BRATISLAVA - Sprievodcu, ktorý cestujúcim v sobotu údajne neposkytol pomoc pri útoku skupiny výtržníkov, stiahol Generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s. z výkonu služby až do prešetrenia prípadu.

Agentúru SITA o tom informoval hovorca ZSSK Miloš Čikovský. Dodal, že ak sprievodca spozoruje, že do vlaku nastúpila podozrivá skupina osôb, má to okamžite nahlásiť Železničnej polícii, ktorá zabezpečí doprevádzanie vlaku. "ZSSK zabezpečí, aby v krátkom čase boli mobilnými telefónmi vybavené nielen vlaky vyššej kategórie, ale aj regionálne vlaky," dodáva Čikovský.

Podľa hovorcu Železničnej polície Jozefa Búranského študenti zavolali na políciu, že ich vo vlaku napádajú údajne skíni a snažia sa rozkopať dvere kupé, v ktorom sa uzamkli. Na základe toho hliadka Železničnej polície v Trnave na stanici zasiahla. Zistila totožnosť osôb, ktoré študenti označili ako podozrivé. Veliteľ zasahujúcej hliadky podľa neho oznámil jednému z dievčat v kupé, že je potrebné v Trnave vystúpiť z vlaku, aby sa zistili všetky skutočnosti k prípadu. Dievča mu však povedalo, že nechce podávať žiadne oznámenie.

"Aby sme celý prípad zobjektivizovali, je bezpodmienečne nutné, aby sa k prípadu vyjadrila aj skupina študentov z uzamknutého kupé," uviedol Búranský. Vlaková čata takisto nepodala žiadne oznámenie. "Prípad ako aj postup samotnej zasahujúcej hliadky železničnej polície je predmetom šetrenia," dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu