Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

MVO: Na Tyršovom nábreží si pripomenuli obete intolerancie

Koncert sa konal na Tyršovom nábreží v Bratislave. Zobraziť galériu (5)
Koncert sa konal na Tyršovom nábreží v Bratislave.

BRATISLAVA - Pietnu spomienku na obete intolerancie Zastavme neonacistov usporiadalo dnes na Tyršovom nábreží v Bratislave občianske združenie Ľudia proti rasizmu.

Ako povedal jeho predseda Daniel Milo - "obetí extrémizmu, rasizmu, antisemitizmu je na Slovensku nespočítateľne". Prítomných vyzval, aby neboli ľahostajní voči násiliu vo svojom okolí a odpovede na svoje otázky hľadali aj u politikov. Spomienka je jednou z akcií, ktorú vyvolalo zavraždenie 21-ročného študenta Daniela Tupého. Mladého Žilinčana dobodala skupina pravdepodobných neonacistov minulý týždeň v piatok práve na Tyršovom nábreží.

Účastníci mohli podpísať otvorený list adresovaný ministrovi vnútra Vladimírovi Palkovi, v ktorom ho žiadajú, aby odsúdil verejné útoky a všetky prejavy extrémizmu na Slovensku. Ministerstvo vnútra má podľa listu prijať systémové opatrenia na zlepšenie situácie, posilniť zložky polície venujúce sa boju proti extrémizmu a posilniť hliadky na miestach častých útokov. Podpísaní ďalej žiadajú definovanie extrémizmu v právnom poriadku SR, aby páchateľov strašných útokov odrádzala aj výška hroziaceho trestu.

Na bezpečnosť na Tyršovom nábreží dozerali desiatky policajtov v autách i na koňoch. Na prípadné zranenia bola pripravená rýchla zdravotnícka služba. Spomienkovú akciu sprevádzali vystúpenia slovenských spevákov a kapiel, medzi inými napríklad Jana Kirschnerová, skupiny Para, Le Payaco, či Skaprašupina.

Pripojte sa k výzve STOP RASIZMU A NÁSILIU a napíšte na: stopnasiliu@novycas.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu