Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Extrémizmus: STV nevypíše odmenu za odhalenie Danielovho vraha

Branislav Zahradník
Branislav Zahradník

BRATISLAVA - Verejnoprávna Slovenská televízia (STV) je duchovne aj hodnotovo so všetkými, ktorí sa snažia pomôcť pri odhalení vraha 21-ročného študenta Daniela Tupého. Nepripojí sa však k viacerým médiám, ktoré vypísali odmenu.

"Po právnej analýze sme dospeli k tomu, že verejnej inštitúcii, ktorá je financovaná z verejných zdrojov, to zákon neumožňuje," povedal pre SITA člen manažmentu STV Branislav Zahradník. STV nemôže uvoľniť peniaze tak, ako to môžu urobiť súkromní vlastníci z vlastného rozhodnutia, dodal. Zahradník zároveň skonštatoval, že Danielova vražda je "otrasným činom".

K denníku Nový Čas, televízii Markíza, televízii JOJ a Danielovým rodičom sa s vyhlásením odmeny dnes pridal aj bratislavský župan Ľubo Roman. Ako sa uvádza vo vyhlásení, ktoré agentúre SITA poskytla tlačová tajomníčka Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Daniela Gajdošová, Roman ponúka za odhalenie vraha odmenu sto tisíc korún, rovnako ako spomínané médiá a rodičia zavraždeného.

Svedkovia minulotýždňového piatkového útoku na študentov na bratislavskom Tyršovom nábreží môžu akékoľvek informácie poskytnúť anonymne na linku 158, všetky získané informácie sa ihneď preverujú. Daniela pochovali vo štvrtok na žilinskom cintoríne. Jeho vražda vyvolala niekoľko spomienkových akcií a pochodov po celom Slovensku.

Vysokoškoláka minulý piatok v noci zbili a dobodali v Bratislave neznámi páchatelia, zomrel na následky viacerých bodných zranení. Podľa doterajších zistení mladík bol so skupinou ďalších šiestich ľudí na parkovisku, kde ich napadli neznámi páchatelia. Všetkých kopali do hlavy a niektorí majú aj bodné zranenia. V prípade dvoch ľudí išlo o vážne zranenia, ich stav sa však zlepšil a z nemocnice ich prepustili. Polícia po brutálnom čine prijala mimoriadne opatrenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu