Utorok18. jún 2024, meniny má Vratislav, zajtra Alfréd

Čo bude s ANO bez Markízy?

Rusko chce peniaze za televíziu minúť po porade so svojimi deťmi.
Rusko chce peniaze za televíziu minúť po porade so svojimi deťmi.

BRATISLAVA - Pavol Rusko predčasne skončil vo vláde, strana, ktorú zakladal a je aj jej financmajstrom, je hlboko pod hranicou zvoliteľnosti. Predajom podielu v TV Markíza dosníval aj sen mediálneho mága. Dnes nikto nevie predpovedať, čo s ním bude ďalej. Peniaze za televíziu chce minúť po porade s deťmi.

Ruskovej ANO hrozí podobný osud, aký postihol pred časom SOP, ktorá do kresla prezidenta vyniesla R. Schustera. Tá svoj vplyv vybudovala na sile TV Markíza. Do tejto strany však samotný Rusko nevstúpil a nemala až takú podporu ako Ruskovo politické dieťa - ANO. Ten na nej nešetril nielen miliónovými finančnými injekciami, ale do politického boja zapojil aj televíziu. Po problémoch so zmenkami však predseda liberálov vo vláde skončil a rozpadáva sa aj ANO.

Predpokladá sa, že predajom podielu v Markíze bude prepad pokračovať. Čím chce vlastne ešte ANO osloviť voliča? „Prioritou sú nové pracovné miesta, moderná škola, moderná rodina a bohaté regióny,“ informoval generálny sekretár liberálov Juraj Puchý. Jeho predseda Rusko včera po dlhom čase konečne predstúpil pred novinárov, aby sa vyjadril k predaju podielu v Markíze. Nepovedal však, koľko peňazí za svoj podiel v Markíze dostal.

„A ako s nimi naložím? To je otázka budúcnosti, po porade s manželkou a dcérkou aj s malým sa rozhodnem,“ odpovedal Rusko na otázku, či mieni získanými financiami podporiť ANO. Ani to však na záchranu nemusí stačiť. Z kuloárov už prenikli informácie, že pokiaľ sa dnes dvojpercentná strana do volieb nedostane na zvoliteľné pozície, značka ANO definitívne zmizne zo scény.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu