Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Mikuláša Č. obvinili z vraždy Imricha Oláha

Mikuláš Č. Zobraziť galériu (4)
Mikuláš Č.

BRATISLAVA - Z vraždy Imricha Oláha, ktorý bol stíhaný za vraždu Róberta Remiáša, obvinila polícia Mikuláša Č. a ďalších troch členov z jeho skupiny.

Ako dnes na tlačovej besede informoval minister vnútra Vladimír Palko, 12. októbra pri Hrochoti (okr. Banská Bystrica) vykopali policajti kostru muža. Po dvoch týždňoch, na základe analýzy DNA, zistili, že ide o Oláha, ktorý bol spolu s Jozef Roháčom obvinený z vraždy Remiáša. Oláha zavraždili v roku 1997. Ako povedal prvý policajný viceprezident Jaroslav Spišiak, páchatelia - Mikuláš Č., Michal M., Slavomír S. a Karel S. ho vylákali do hotela Lux v Banskej Bystrici, odkiaľ ho odvliekli do objektu firmy Renox, v ktorom sídlila bezpečnostná služba Security 3. Tu ho obzvlášť brutálnym a zavrhnutiahodným spôsobom zavraždili a telo odviezli do vykopanej jamy pri Hrochoti.

Polícia v uplynulých dňoch jedného zo štvorice obvinených Michal M. zadržala, Mikuláš Č. a Slavomír S. sú vo väzbe. Po Karlovi S. je vyhlásené medzinárodné pátranie. Mikuláš Č., ktorého Spišiak označil za vodcu zločineckej skupiny je od apríla obvinený aj z ďalších dvoch vrážd. V súčasnosti si odpykáva osem a pol ročný trest za viacnásobné vydieranie, ktorý mu vyprší o rok. Palko predpokladá, že ak ho dovtedy súdy právoplatne neodsúdia za tieto vraždy, vyšetrovateľ navrhne jeho väzbu.

Spišiak ani Palko sa nechceli vyjadrovať k súvislosti Oláhovej vraždy s vraždou R. Remiáša. Na otázku, či tieto dva skutky majú nejakú súvislosť, Palko povedal, že "netreba predbiehať". Taktiež dodal, že polícia nemá žiadne informácie o Roháčovi, po ktorom je od objasnenia Remiášovej vraždy vyhlásené medzinárodné pátranie.

Na objasnení tohto prípadu Úrad boja proti organizovanej kriminalite úzko spolupracoval s Generálnou prokuratúrou a Krajskou prokuratúrou v Trenčíne. Palko tiež informoval, že policajtov, ktorí sa na vyšetrovaní prípadu podieľali, odmení.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu