Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Evakuácia spestrila penzistom život

Zobraziť galériu (2)
"Obeť" zemetrasenia evakuovali pomocou vysokozdvižnej plošiny.

PREŠOV - V prešovskom domove dôchodcov bolo včera rušno. Penzisti sa stali aktérmi nácviku mimoriadnej situácie, ku ktorej malo dôjsť po prípadnom zemetrasení. Akcia sa im páčila. "Konečne nejaké vzrušenie," komentovali dianie vôkol seba.

Doposiaľ sa takéto akcie väčšinou odohrávali len "nasucho", teda bez zapojenia ľudí, ktorí sa mali ocitnúť v ohrození. V stredu všetko bežalo tak, ako keby naozaj došlo k mimoriadnej situácii. "Nacvičovali sme zásah pri prípadnom zrútení schodov pri zemetrasení," vysvetlil prešovský hasič Ľubomír Thinschmidt. Jeho kolegovia pomocou vysokozdvižnej plošiny evakuovali cez okno na treťom poschodí potenciálnu obeť zemetrasenia. Podľa hasiča by pri podobnej situácii dokázali zasiahnuť v hociktorej z prešovských výškových budov, pretože plošina má dosah do 42 metrov a žiadna budova v meste nie je vyššia.
Včerajšia simulácia sa týkala 158 dôchodcov bývajúcich na Veselej ulici. Tí boli z udalosti nadšení. "Bolo to zaujímavé spestrenie bežného života v domove," potvrdila jedna z jeho obyvateliek, Helena Klimková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu