Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Gašparovič: Kauza Zsolta Simona je pokračovaním káuz Ruska i Kaníka

Kauzu poľnohospodárskych dotácií považuje I. Gašparovič za problém, nechce však dávať návrhy, ako sa má riešiť.
Kauzu poľnohospodárskych dotácií považuje I. Gašparovič za problém, nechce však dávať návrhy, ako sa má riešiť.

BRATISLAVA - Najnovšia kauza poľnohospodárskych dotácií, ktorá sa týka ministra pôdohospodárstva Zsolta Simona (SMK) a štátneho tajomníka tohto rezortu Mariána Radošovského (KDH), je podľa prezidenta Ivana Gašparoviča pokračovaním predchádzajúcich káuz ministrov Pavla Ruska i Ľudovíta Kaníka.

"Určite nie som z toho rozradostnený, že vo vláde dochádza k takýmto problémom, ale nedá sa nič robiť, ak vznikne problém, tak problém treba riešiť," konštatoval prezident v tejto súvislosti na otázku agentúry SITA.

Gašparovič je však presvedčený, že premiér Mikuláš Dzurinda nájde tú správnu cestu k riešeniu aj tohto problému. Zároveň zdôraznil, že bude záležať aj na politických stranách, ako sa postavia k týmto problémom, ktoré "vyrobili ich politickí členovia v štátnych funkciách." Prezident sám nechce dávať návrhy, ako sa majú oni rozhodnúť. Ale nebude rád, ak budú takéto kauzy pokračovať, dodal.

Predseda vlády sa zatiaľ ku kauze ministra pôdohospodárstva nevyjadril. Podľa Dzurindu sa problémom dotácií, ktoré z rezortu pôdohospodárstva získala Simonova firma i firma štátneho tajomníka Radošovského, nezaoberala ani štvrtková Koaličná rada v Trenčianskych Tepliciach. "Nenadniesol som túto tému, pretože som ešte s ministrom nehovoril," uviedol Dzurinda, ktorý vysvetlil, že Simon je do konca týždňa na zahraničnej ceste.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu