Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zsolt Simon má podobný problém ako Kaník, odstúpiť však nemieni

Minister pôdohospodárstva Zsolt Simon
Minister pôdohospodárstva Zsolt Simon

BRATISLAVA - Minister pôdohospodárstva Zsolt Simon mal podobný problém, ako jeho kolega z vládneho kabinetu Ľudovít Kaník, odstúpiť však nemieni.

Podľa informácií z Televíznych novín Televízie Markíza firma Agrotrade s.r.o. Padarovce, v ktorej bol Simon spoločníkom a jeho mama konateľkou, dostala v roku 2003 poľnohospodárske dotácie vo výške 8 miliónov korún. Išlo o dotácie z rezortu, ktorý už vtedy viedol. Simon ocenil Kaníkovu sebareflexiu, nemyslí si však, že v jeho prípade išlo o konflikt záujmov a nevidí dôvod, prečo by mal odstúpiť. "Nikto nemôže očakávať, že keď vstúpim do politického života, vzdám sa niekoľkých miliónov korún, ktoré som zarobil v tom predchádzajúcom období," povedal Simon.

Simon sa spoločníctva vo firme Agrotrade vzdal v roku 2004. Konateľom je teraz Peter Polóni, ktorý bol konateľom aj spoločníkom v Simonovej firme. Predseda Strany maďarskej koalície Béla Bugár tvrdí, že jeho stranícky kolega nemal ako ovplyvniť prideľovanie dotácií. "Ak žiadateľ chce tieto dotácie dostať, splní podmienky, v tom momente samozrejme to aj dostane. Tam komisia nerozhoduje," povedal Bugár. Tieto kritériá však podľa ministerstva platia až od vstupu SR do Európskej únie. V čase, keď bol Zsolt Simon spoločníkom Agrotrade, rozhodovala komisia, ktorej členov vymenovával aj on sám.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu