Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Gabčíkovo: Rumuni doklady o Oltenite ani dnes nepredložili

Náklady súvisiace s prácami na potopenej lodi stále nemá kto zaplatiť. Zobraziť galériu (8)
Náklady súvisiace s prácami na potopenej lodi stále nemá kto zaplatiť.

TRNAVA – Zástupcovia Rumunska mali do dnešného dňa predložiť doklady o potopenej výletnej lodi Oltenita, na ktorej vypukol požiar ešte v nedeľu 2. októbra blízko obce Sap v okrese Dunajská Streda.

„Doklady nemáme a loď je tam, kde aj bola,“ povedala pre agentúru SITA vedúca odboru inšpekcie ochrany vôd na inšpektoráte životného prostredia v Bratislave Denisa Žatková. Slovenská strana preto oslovila rumunské veľvyslanectvo, aby jej pomohlo. Rumunský konzul prisľúbil spoluprácu, no podľa Žatkovej aj naďalej treba ostať vo vyčkávacej pozícii, lebo „nič iné sa nedá robiť“.

Náklady súvisiace s prácami na potopenej lodi stále nemá kto zaplatiť. Adresa rumunskej spoločnosti, ktorej loď patrí je neznáma, preto všetky výdavky musí znášať slovenská strana. Inštalovanie nornej steny a ďalšie práce stáli Slovenský vodohospodársky podnik 900 tisíc korún a k tomu treba pripočítať náklady hasičov. Vo vraku Oltenity sa už palivo nenachádza a nič z neho ani nevyteká. Nesúvislý olejový film pláva po Dunaji, no s ním by sa rieka mala vysporiadať. Správca tok však aj naďalej monitoruje a v prípade potreby sa norná stena znova osadí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu