Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Drogu za 200 miliónov pašovali v šatách!

Obžalovanému Albáncovi zo Srbska Lulzimovi H. išli po krku protidrogoví policajti z viacerých európskych štátov.
Obžalovanému Albáncovi zo Srbska Lulzimovi H. išli po krku protidrogoví policajti z viacerých európskych štátov.

BRATISLAVA - Drogovému bossovi Albáncovi Lulzimovi H. zo Srbska išli po krku policajti z viacerých európskych štátov. Napokon skončil aj s komplicom v slovenskej base. Prokurátor ho obžaloval z organizovania dovozu kokaínu na Slovensko za vyše 200 miliónv korún. Drogu kuriéri dovážali napustenú v šatách!

Albánca Lulzima H. (39) sa pre podozrenie z dovozu heroínu z Turecka a kokaínu z Južnej Ameriky snažili dostať do basy rakúski, českí, dánski, švédski a naši policajti. Po protidrogovej akcii Mosquito mu však cvakli na rukách slovenské putá. Podľa prokurátora zariaďoval dovoz kokaínu k nám za 200 miliónov korún. Vo vyšetrovacej väzbe sa ocitol aj jeho komplic Milan B. (52) z Rimavskej Soboty.

Kto, za koľko a ako kokaín dovážal? Za tisíc dolárov - približne 30-tisíc korún - sa dal Vladimír V. (52) z okresu Rimavská Sobota zlákať na cestu do Ekvádora. Odtiaľ mal doviezť šatstvo. Netušil, že oblečenie bude napustené takmer štyrmi kilami kokaínu za 43 miliónov korún.

"V meste Quito mi do hotela priniesol tašku so šatstvom muž s popálenými rukami. Potom som sa cez Amsterdam a Viedeň vracal domov," povedal Vladimír V. S kontrabandom ho zatkli rakúski policajti na letisku Schwechat. Tam chytili aj ďalších našich kuriérov - Štefana (31) a Veroniku (35) F. Z Ekvádoru prepašovali do Rakúska oblečenie napustené 6,3 kilami heroínu za 93 miliónov korún! Štefan žene nahovoril, že cesta je darčekom k jej narodeninám a k výročiu svadby.

O odhalenie siete kuriérov kokaínu sa postaral kuriér, ktorý spolupracoval s našou políciou. V Brazílii mu chlap so zjazvenými rukami pripevnil na nohy dve vrecúška s takmer dvomi kilami kokaínu. Kuriér s nimi priletel do Bratislavy. "Dovezený kokaín bol vysokej kvality. Mal hodnotu 65 miliónov korún," povedal policajný viceprezident Jaroslav Spišiak. Albáncovi hrozí až 12-ročné väzenie. Rovnaký trest môže dostať aj jeho slovenský komplic.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu