Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zadržali medzinárodne hľadaného drogového dílera

BRATISLAVA - Slovenskej Národnej protidrogovej jednotke (NPJ) sa v spolupráci s protidrogovými službami Rakúska a Nemecka podarilo zadržať medzinárodne hľadaného 34-ročného drogového dílera Idrisa S. A.

Podľa informácií Moniky Kuhajdovej z komunikačného odboru MV SR, Albánec so slovenským občianstvom niekoľko rokov pôsobil na Slovensku, policajti ho monitorovali približne od roku 2001. Idris sám, prípadne prostredníctvom iných dílerov, predal na Slovensku alebo vyviezol do ďalších krajín západnej Európy viac ako 200 kg drogy, prevažne heroínu. Policajtom sa postupne podarilo zadržať a usvedčiť viacerých jeho spolupáchateľov na rôznych úrovniach riadenia organizovanej skupiny.

Spoločne so zahraničnými kolegami sa podarilo zozbierať dostatok dôkazov na vydanie medzinárodného zatykača, ktorý ešte vlani v novembri vydalo Rakúsko. Idrisa zadržali v piatok 13. mája. Polícia však odmietla prezradiť kde.

Ako informovala Kuhajdová, policajti vykonali niekoľko domových prehliadok na území Bratislavy. Zaistili dve zbrane, digitálnu váhu, väčšiu finančnú hotovosť a množstvo listinných dôkazov preukazujúcich činnosť organizovanej skupiny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu