Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kauza Devín banka: Obžalovaní z vrážd sa navzájom obviňovali

Rozsudok by mal byť vynesený už dnes.
Rozsudok by mal byť vynesený už dnes.

BRATISLAVA - Výpoveďami obžalovaných včera druhý deň pokračovalo pojednávanie v kauze tunelovania Devín banky. Obžalovaní z vrážd Ondrej N., Marián J. a Juraj L. hádzali vinu jeden na druhého a seba označovali za nevinných.

Vo svojej výpovedi z predchádzajúceho dňa pokračoval Marián J., ktorý je obžalovaný z vrážd troch tzv. bielych koňov Antona Bujňáka, Štefana Holuba a Zoltána Nyitraia. Bývalý legionár tvrdil, že Bujňáka zavraždil Juraj L., ten však za vraha označil práve Mariána. Rovnako odmietol obvinenie, že Bujňákovi vypichol oči. "To muselo vzniknúť následkom strelných poranení, to si ani neviem predstaviť, ako by sa to dalo urobiť," povedal.

Ondrej N. mal podľa Juraja o naplánovanej vražde vedieť, pretože prišiel na miesto činu už s pohrebným vozom. V prípade zavraždeného Holuba Marián J. označil za vraha Ondreja N., no on hodil vinu naspäť na Mariána. Juraj L. bol jediný obžalovaný, ktorý pred senátom prejavil city a pri výpovedi o Bujňákovej likvidácii sa rozplakal. O neuveriteľnej krutosti Ondreja N. uviedol, že keď mu povedali o Bujňákovej smrti, len sa usmieval a povedal, že mali naňho počkať, lebo mu chcel ešte prerezať šľachy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu