Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Obrana predala 37 tankov, kupcov neprezradila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvu obrany sa podarilo odpredať 37 tankov, ktoré v roku 2010 vyhlásilo za prebytočné. Všetky boli predané za najvyššiu cenu v ponukovom konaní.

Uviedol to dnes vedúci Mediálneho oddelenia MO SR Ivan Rudolf. "Zmluva ešte nie je platná, pretože je v schvaľovacom procese. Predpokladaný termín platnosti je do konca januára," spresnil. Najvyššia ponuka bola vo výške 823.990 eur, pričom uchádzač, ktorý ju ponúkol, splnil všetky kritériá a podmienky účasti v ponukovom konaní. Súťaže sa celkovo zúčastnilo osem spoločností. "Išlo výhradne o slovenské firmy," uviedol Rudolf. Uchádzačov ani výhercu súťaže bližšie nešpecifikoval.

Rezort obrany vyhlásil v roku 2010 za prebytočný majetok 39 tankov T-72. Pôvodne ich plánoval predať všetky, neskôr sa ich počet o dva znížil. Tanky boli vyrobené v rozpätí rokov 1984 až 1989. Ich znalecká hodnota bola celkovo vyčíslená na približne 400.000 eur. Uchádzačom o odkúpenie tohto prebytočného majetku štátu mohla byť právnická osoba, ktorá preukázala, že vlastní povolenie na obchodovanie s vojenským materiálom v zmysle zákona o obchodovaní s ním.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu