Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Marianna (14) si mala za 40-tisíc objednať otčimovu vraždu!

Marianna sa pred objektívmi skrývala Zobraziť galériu (2)
Marianna sa pred objektívmi skrývala

BRATISLAVA/TRENČÍN - Mladá Marianna čelí na trenčianskom súde strašnému obvineniu! Mala si objednať vraždu druha svojej matky, ktorý ju údajne nepúšťal von. Dvom rovesníkom mala dať 40 tisíc korún, aby kúpili smrtiacu zbraň - výbušniu.

Nástražný výbušný systém chceli podľa obžaloby uložiť pod auto Marianninho otčima. "K pokusu a dokonaniu obzvlášť závažného zločinu nedošlo. Obžalovaní takýmto spôsobom spáchali obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy formou spolupáchateľstva v štádiu prípravy," popísala verziu obžaloby Janka Šinková z trenčianskeho súdu.

Na zabezpečenie výbušniny mala dať dievčina kamarátom Ondrejovi a Michalovi 40-tisíc korún, teda takmer 1400 eur. Výbušninu si mali prevziať v Senci, muž, ktorý im ju mal zabezpečiť, ju však údajne ešte nemal. Z Prievidze do Senca a späť sa viezli taxíkom. Prípad mal nahlásiť polícii práve taxikár, ktorému sa nezdali podozrivé reči skupinky. V roku 2008, kedy sa mal príbeh odohrať, mala školáčka len 14 rokov!

Obhajkyňa so znením obžaloby nesúhlasí, jej klientka podľa nej nemala v úmysle plánovať vraždu, išlo len o nedorozumenie. Marianna, ani jej dvaja kamaráti sa vinní necítia. Ani potenciálna obeť, Štefan K., si nemyslí, že by si dievčina objednala jeho vraždu.

Jeho vzťah s dcérou svojej družky je dobrý, nemali spolu konflikty a nemyslí si, že by si objednala jeho vraždu. Za všetkým videl len snahu mladíkov získať peniaze. V prípade dokázania viny hrozí obžalovaným trest na dva až sedem rokov. Pojednávanie odročili na piatok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu