Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mladý model sa priznal, že vykastroval Castra

Carlos Castro a Renato Seabra
Carlos Castro a Renato Seabra

NEW YORK - Bizarný prípad kastrácie a vraždy prominentného homosexuála rieši newyorská polícia. Portugalský model Renato Seabra (20) sa priznal, že zavraždil a vykastroval svojho milenca, prominentného gay-aktivistu a novinára Carlosa Castra (65). K vražde došlo v hoteli v samom centre New Yorku na Times Square, kde dvojica bývala.

Mladý model poskytol polícii aj zvrátené vysvetlenie svojho činu, o ktorom informoval denník NY Daily News. Genitálie svojej obeti odstránil vývrtkou, čo mal byť podľa neho spôsob na vyliečenie homosexuality staršieho muža. Mal tak zahnať jeho „homosexuálnych démonov“.  Seabra a Castro prišli do New Yorku z rodného Portugalska. Polícia sa domnieva, že tvorili pár už niekoľko mesiacov, hoci rodina modela trvá na svojich tvrdeniach, že mladý model bol heterosexuál.

„Môj syn nebol milencom Carlosa Castra,“ uviedla pre portugalskú televíziu Saebrova matka, podľa ktorej nikdy neskrýval svoju orientáciu. Castro bol prominentný gay aktivista a novinár, Seabra sa stal známym svojím  účinkovaním v televíznej reality show.

Dvojica sa ubytovala v newyorskom hoteli 29. decembra a podľa svedkov trávili čas spolu, navštevovali drahé reštaurácie. Bez ohľadu na to, aký bol ich vzťah, podľa polície je isté jedno: Seabra brutálne napadol svoju obeť a nechal ju zomrieť v kaluži krvi.

Telo zavraždeného objavili už v piatok, zakrátko našli aj jeho vraha, ktorý si dal v jednej z nemocníc ošetrovať rezné rany na tvári a zápästiach. Vyšetrovatelia predpokladajú, že sa mohol pokúsiť o samovraždu. Mladík nakoniec skončil v cele na psychiatrii.

Polícia predpokladá, že svojho prešedivelého milenca, ktorý platil všetky náklady, zavraždil po tom, čo ho odmietol zobrať na nákupy. Matka, ktorá svojho syna označuje ako hanblivého a pobožného, stále odmieta, že jej syn spáchal zločin. „Môj syn je zlatý chlapec, ktorý nič neurobil,“ citoval jej slová denník NY Daily News.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu