Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Martináková: Predčasné voľby by sa mohli konať začiatkom apríla

Predsedníčka Slobodného fóra Zuzana Martináková
Predsedníčka Slobodného fóra Zuzana Martináková

BRATISLAVA - Slobodné fórum (SF), Smer - sociálna demokracia, Ľudová strana - HZDS a Komunistická strana Slovenska sa predbežne dohodli na konaní predčasných volieb. Do úvahy prichádza začiatok apríla, povedala dnes predsedníčka SF Zuzana Martináková.

ĽS-HZDS podľa nej upustila od svojej požiadavky konania predčasných volieb v júni a je pripravená na rokovanie o skoršom termíne. Opozícia o predčasných voľbách diskutovala v pondelok. K rokovaniam prizvú aj štyroch poslancov ANO na čele s Pavlom Ruskom. “Našim záujmom je, aby sa celá opozícia zhodla na nejakom termíne, s ktorým sa dá vyjednávať s Kresťanskodemokratickým hnutím (KDH) a Stranou maďarskej koalície (SMK),“ dodala.

Podľa Martinákovej je vnútropolitická situácia po tom, ako vládna koalícia získala kupčením s poslancami väčšinu, neakceptovateľná pre všetkých demokraticky zmýšľajúcich občanov. „SDKÚ je poslednou politickou stranou, ktorá odmieta hovoriť o predčasných voľbách,“ dodala. Slobodní oceňujú realistické postoje koaličných strán KDH a SMK, ktoré rovnako vidia východisko zo súčasnej situácie v predčasných voľbách. Martináková verí, že sa nezmiera s vývojom a budú dbať na čistotu a morálku v politike.

Predsedníčka SF kritizovala ďalej vyjadrenia premiéra Mikuláša Dzurindu na adresu Slovenskej informačnej služby (SIS). „Chceme sa verejne spýtať, aké má premiér Dzurinda dôvody, že zahmlieva a zľahčuje skutočnosti, ktoré boli v správe SIS a hovoria o priamej korupcii pri štátnych zákazkách, štátnych podnikoch, štátnych úradníkoch." Martináková dodala, že po dohode s predsedom parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Robertom Kaliňákom by sa výbor mal zaoberať tým, ako sa nakladá s informáciami SIS, ktoré prezentovala vo svojej správe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu