Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sulík si myslí, že nevyrába väčšie prešľapy

Richard Sulík a jeho faux pas pri obede
Richard Sulík a jeho faux pas pri obede (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda národnej rady Richard Sulík pripúšťa, že po nástupe do tejto funkcie urobil niekoľko nováčikovských chýb. Postupne si však zvykol, že je pod väčším drobnohľadom a dáva si pri vystupovaní na verejnosti väčší pozor. Vďaka nemu vraj občania aspoň vedia, že peňaženka sa nemá vykladať na stôl.

"Myslím si, že sa mi celkom dobre darí nevyrábať nejaké väčšie prešľapy," uviedol. Pozitívne s odstupom času vníma aj medializovanú kritiku pre porušenie protokolu pri obede s veľvyslancami, ktorý absolvoval v júli. "Vďaka tomuto obedu polovica národa teraz vie, že keď príde niekde na obed do reštaurácie, nemá si dať peňaženku na stôl. To, myslím, je taký veľmi pozitívny účinok tohto faux pas," podotkol.

Celá nepríjemnosť podľa Sulíka vznikla preto, lebo on vnímal obed ako neformálny až súkromný, no na webovskej stránke národnej rady bol uvedený ako formálny. Ospravedlňuje sa aj tým, že všetkých troch veľvyslancov roky pozná a tyká si s nimi. "No a potom bol tam ten pán, ktorý fotil a ja som si myslel, že on fotí do archívu národnej rady a až keď to bolo na facebooku, som sa dozvedel, že fotil pre agentúru," priblížil situáciu. Ako tvrdí, iná bola situácia s kritizovaným telefonovaním z mobilu počas obeda. "Som v tom úplne nevinne, lebo z rozhovoru vyplynulo, že niečo overím, tak som mal jeden krátky telefonát," poznamenal. Ako však zdôraznil, "dávam si na to pozor, robí to hanbu, tam nie je o čom diskutovať."

Protokolisti v lete Sulíkovi vyčítali nielen peňaženku na stole a telefonovanie, ale tiež oblečenie. Na stretnutie s veľvyslancami totiž prišiel v plátenných nohaviciach a košeli s krátkymi rukávmi, čo protokol nedovoľuje. Predseda Národnej rady SR si vstúpil do svedomia a odvtedy sa riadi radami svojho poradcu. Kto má na starosti jeho imidž však prezradiť nechce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu