Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Sulík: Aj tak chcem byť ministrom financií

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predseda parlamentu Richard Sulík chce byť ministrom financií, pretože má blízko k peniazom. „Od mala mám vzťah blízky k číslam, možno, že to s tým súvisí. A možno že to súvisí s tým, že si viem oveľa ľahšie niečo predstaviť, keď mám číselné pomery."

"Keď niečo niekto povie, že to je veľké, a to je malé, tak si to viem oveľa ťažšie predstaviť, ako keď mi povie, že toto je vysoké 150 a toto iba 30 metrov. Možno že odtiaľ pramení to, že si s číslami dobre rozumiem. Vo vyššom veku majú čísla najzaujímavejší súvis práve s peniazmi,“ povedal Sulík v rozhovore pre agentúru SITA.

Ambícia byť ministrom financií Sulíkovi zostala, aj keď sa ním po parlamentných voľbách nestal. „Ešte deň pred voľbami som sníval o tom, že budem raz ministrom financií. Tesne po voľbách, ako začali koaličné rozhovory, tak som aj túto možnosť mal, na základe výsledku a konštelácie som však dospel s mnohými ľuďmi k názoru, že bude lepšie, keď zostanem v parlamente. Musím povedať, že to bolo veľmi dobré rozhodnutie,“ povedal.

Sulík si v tesnej blízkosti ministerstva financií kúpil aj byt, aby to mal blízko do roboty. „Čiže dúfam, že jedného pekného dňa sa to podarí,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu