Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Petardou, ktorú sami odpálili, prišli o dom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Zlé spomienky na Silvestrovskú nov bude mať čadčianska rodina, ktorá oslavovala príchod nového roka na svojej prerobenej chalupe v Olešnej - časť Potôčky na Kysuciach. Počas osláv umiestnili asi 10 metrov od domu batériu zábavnej pyrotechniky, ktorá sa však po vyletení prvých rakiet prevalila na bok a namiesto do vzduchu začala vystreľovať smerom do podkrovia domu.

Cez otvorené vetracie okienko vletela jedna z rakiet dovnútra a dom začal horieť doslova ako fakľa. Bola to totiž drevená chalupa, ktorú si pred približne desiatimi rokmi zateplili a využívali na rekreačné účely.

Hasičov zavolali k požiaru o 0:25 po polnoci, zásah bol však špecifický. "Bolo tam veľké zadymenie, pre nízke teploty vznikla poľadovica, takže prístupový terén bol náročný," konštatoval vedúci operatívno-technického oddelenia Okresného riaditeľstva HaZZ Čadca František Prívara. Na mieste zasahovali hasiči z Čadce a Turzovky s pomocou troch cisterien.

Ďalšou komplikáciou boli tri plynové nádoby, ktoré sa najprv v objekte nachádzali. Dve sa podarilo dostať von, tretia zostala v horiacom dome. Ako informoval Prívara, jednu prúdnicu použili na ochladzovanie nádoby s plynom, zvyšné dve na hasenie domu. Dom sa síce nepodarilo zachrániť, ale vedľajšiu hospodársku budovu pred ohňom ochránili. Celková škoda sa odhaduje na 50 tisíc eur, uchránené hodnoty na 100 tisíc eur. Zásah požiarnikov sa skončil o 4:50.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu