Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poisťovne riešili útočného bociana aj nešikovného zvodcu

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Popri vážnych poistných udalostiach život prináša aj tie kurióznejšie a veselšie. Postihnutým však pravdepodobne do smiechu nebolo.

K zaparkovanému vozidlu priletel bocian, ktorý z neznámych príčin začal zobákom ďobať do prednej kapoty, čím spôsobil preliačiny a poškodil lak a karosériu vozidla. Keď majiteľ vozidla uvidel, ako bocian ničí jeho majetok, ihneď ho odplašil a zavolal políciu. Tá škodu zdokumentovala, vypočula nešťastného majiteľa a konštatovala poškodenie majetku zvieraťom bez cudzieho zavinenia. Od poisťovne sa majiteľ domáhal plnenia z rizika vandalizmu, avšak takto spôsobená škoda nebola jeho poistením krytá.

Čašník v luxusnej reštaurácii obsluhoval prominentných hostí počas vianočného banketu. Pri podávaní polievky nechtiac oblial dámu, ktorá mala na sebe jedinečnú večernú róbu od svetoznámeho módneho návrhára. Škoda na odeve sa vyšplhala na 10.000 eur. Čašník mal, na jeho šťastie, uzatvorené poistenie zodpovednosti za škodu pri výkone povolania ešte od predchádzajúceho zamestnania. Časť škody preto hradila poisťovňa, zvyšok išiel na úkor majiteľa reštaurácie, ktorý v snahe nestratiť kredit v prominentnej spoločnosti zabezpečil celkové vyrovnanie.

Mladý pár sa spolu vydal na výlet. Vozidlo, ktoré si požičali od jej otca, riadila mladá žena. Jej priateľ sedel na sedadle spolujazdca a v návale nežnosti chcel priateľku chytiť za koleno. Keďže však išli asi 80-kilometrovou rýchlosťou, jeho zámer sa mu nepodaril a namiesto priateľkinej nohy chytil a zatiahol ručnú brzdu. Vozidlo okamžite dostalo balans a hodiny a skončilo aj s roztúženou posádkou v priekope. Našťastie sa nikomu nič nestalo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu