Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

B. Bystrica šetrí, Silvester bude bez ohňostroja!

Námestie v Banskej Bystrici bude bez ohňostroja Zobraziť galériu (9)
Námestie v Banskej Bystrici bude bez ohňostroja

BANSKá BYSTRICA - Silvestrovské oslavy v Banskej Bystrici budú prvýkrát od novembra ´89 bez ohňostroja. Pre nedostatok peňazí ho zrušil nový primátor Peter Gogola. Typický symbol konca roka nahradia lampióny. Mesto tým ušetrí vyše 3 tisíc eur.

Novozvolený primátor Peter Gogola začína svoje pôsobenie na stoličke prvého muža mesta výrazným šetrením. Obyvatelia to pocítia už na prelome rokov. Z pôvodnej dramaturgie osláv vypadol nielen ohňostroj, ale aj zahraniční interpreti z Českej republiky. Tých nahradia banskobystrické kapely. Celková úspora dosiahne 3800 eur. Napriek tomu budú koncoročné oslavy v Banskej Bystrici stáť asi 17-tisíc eur.

Silvestrovský program začne v Banskej Bystrici na Námestí SNP o 21.00 hodine vystúpením kapely Ploštín Punk. PKO ako organizátor podujatia vsadil tento rok na domácich interpretov. V programe vystúpia aj banskobystrické skupiny Sto múch a Družina.

„Teším sa, že novoročný prípitok absolvujem v spoločnosti ľadových medveďov – banskobystrických otužilcov. Kulisu budú dotvárať ľadové sochy a verím, že dve stovky balónov šťastia, ktoré Banskobystričania vypustia k oblohe, prinesú nášmu mestu úspech v roku 2011“, povedal novozvolený primátor Banskej Bystrice Peter Gogola.

Silvester 2010 bude v centre Banskej Bystrice polhodinu po polnoci pokračovať diskotékou. Nový rok budú už tradične vítať aj na najväčšom banskobystrickom sídlisku Sásová, kde je zábava v diskorytme naplánovaná od 22.00 h a končiť by sa mala tri hodiny po polnoci.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu