Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Radičová zdobí stromček na Štedrý deň, stráži ho Deny

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA - U premiérky SR Ivety Radičovej bude na vianočnom stole chýbať mäso. Štvornohý člen rodiny - zlatý retriever Deny však vegetariánstvo v rodine na sviatky poruší.

"Pod stromček dostáva výnimočne pamlsku, ktorú má veľmi rád, kúsoček pečeného kuraťa. My nejeme mäso, ale psovi snáď takú výnimku smiem a on vie, že len na Vianoce dostane takýto darček," prezradila šéfka vládneho kabinetu s tým, že domáceho miláčika zvyknú tiež ozdobiť veľkou červenou mašľou a symbol Vianoc môžu práve kvôli nemu dekorovať až 24. decembra.

"V okamihu, keď vnesieme stromček do obývačky, on sa od neho nepohne. Tak sme zistili, že nesmieme zdobiť deň predtým, lebo by to mohlo dopadnúť nedobre, tak zdobíme stromček až na Štedrý deň, lebo on si ho od toho momentu stráži." Premiérkin Deny má už vyše 11 rokov. "Je to starý pán, mal už aj zdravotné problémy, je to taký hraničný vek pre tento typ psa, ale ja dúfam, že ešte dlho bude so mnou," dodala Radičová, ktorá svoju lásku k zvieratám neskrýva a nemá s nimi zlé zážitky.

"Keď som bola malá, tak si pamätám, že ma naháňali husi a poriadne mi doštípali nohy, ale pochopila som, že si predsa len s nimi môžem vedieť rady," prezradila premiérka, ktorá sa dokonca v neskoršom veku začala učiť jazdiť na koni. "Je to majestátne neskutočné zviera, teším sa, keď znova prídem na Suchý vrch a budem si môcť zajazdiť, teraz je toho času naozaj málo."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu