Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na Vianoce má byť až 8 stupňov, sneh len na horách

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Ak ste sa tešili na biele Vianoce, bohužiaľ, podľa meteorológov si ich užijete pravdepodobne iba na horách. Vyplýva to z aktuálnej predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).

V noci zo štvrtka na piatok bude prevažne polooblačno, v nižších polohách hmlisto, alebo nízka oblačnosť. Deň by mal byť veterný a na naše územie počas neho príde postupne veľká oblačnosť, zamračí sa. S oblačnosťou by mali od západu podvečer začať padať aj zrážky, pre plusové teploty však budú dažďové.

Vianoce na blate by podľa meteorológov nemali byť len v horách od nadmorskej výšky 1 200 metrov, kde by pri nižších teplotách mohlo snežiť. Takmer rovnaké počasie bolo aj počas vlaňajších vianočných sviatkov.

Ráno 24. decembra sa očakáva na území Slovenska teplota od 0 do 5 stupňov Celzia. Cez deň teplota stúpne na 3 až 8 stupňov. Cez vianočnú noc sa ochladí, pravdepodobne zo začiatku bude pršať a neskôr sa dážď zmení na sneženie, miestami môže byť v skorých ranných hodinách aj poľadovica.

Ochladenie príde už Prvý sviatok vianočný, 25. decembra by malo byť od mínus jedného do plus štyroch stupňov a postupne by sa malo ďalej ochladzovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu