Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Cesty na Záhorí zafúkalo, pre záveje nepôjdu vlaky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

Aktualizované

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje pred poľadovicou v Podunajskej nížine, na hornom Ponitrí, strednom Pohroní a na juhu stredného Slovenska, pričom pre tieto oblasti vydal aj výstrahu prvého stupňa. Ústav o tom informuje na svojej internetovej stránke.

Podľa SHMÚ sa miestami môže tvoriť poľadovica, ktorá môže spôsobiť problémy v doprave, pohybe osôb či na infraštruktúre. "Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," upozorňuje ústav.
      
Zároveň stále platí aj výstraha prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi a to takmer pre celé územie Slovenska s výnimkou stredného a juhovýchodného. Snehové jazyky môžu spôsobiť problémy v doprave.

Polícia v Trnave ohlásila neprejazdnosť niektorých ciest v okrese Skalica. Nafúkaný sneh z polí komplikuje dopravu na ceste 2. triedy Holíč - Petrova Ves a tiež na ceste 3. triedy Petrova Ves – Gbely, Mokrý Háj – Radošovce, Skalica – Zlatnícka Dolina.

V Prešovskom kraji patrí k problémovým úsekom napríklad cesta pri Zborove (okres Bardejov). V okrese Stará Ľubovňa komplikuje vietor a snehové jazyky dopravu pri Čirči, Podolínci a Litmanovej. Snehové jazyky a záveje sa vytvárajú aj pri Jánovciach a Lučivnej pri Poprade, v okrese Kežmarok pri Spišskej Belej, Vrbove, Stráňach pod Tatrami, Slovenskej Vsi, Červenom Kláštore a Spišských Hanušovciach. Teploty sa tam momentálne pohybujú od - 11 stupňov Celzia do nuly.

Pre zlé počasie nepremávali ani vlaky v úseku Holíč – Kúty, Skalica – Gbely, Gbely – Skalica, Holíč - Gbely. Prevádzku obnovili o 7.46 h. Železničná spoločnosť Slovensko upozorňuje, že od 12.50 hodiny budú v úseku Kúty – Skalica a späť opäť odrieknuté všetky osobné vlaky a nahradené autobusovou dopravou.

Prvý vlak, ktorý bude nahradený autobusmi, je Os 2414 Kúty s odchodom 12.53 hodine zo Skalice. Situácia platí až do odvolania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu