Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Bankového lupiča chytili krátko po čine, mal 72 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA – Pražskí policajti zadržali v piatok ráno muža, ktorý je podozrivý z lúpežného prepadnutia banky. Muža chytili zhruba štvrť hodiny po nahlásení udalosti.

Významne k tomu prispeli svedkovia, ktorí sledovali trasu jeho úteku z banky utekal, informoval hovorca pražskej polície Tomáš Hulan. Lupič mal 72 rokov a podľa policajtov ide o recidivistu, ktorý bol v minulosti za podobné činy už desaťkrát súdne trestaný!

Už ráno po 09:00 sa podľa polície domáhal v banke so zbraňou v ruke vydania hotovosti. "Akonáhle ju dostal, dal sa z miesta lúpeže na útek. Navyše páchateľ pri úteku použil zbraň, keď z nej dvakrát vystrelil do vzduchu, aby zastrašil prípadného prenasledovateľa. Navyše zo svedeckých výpovedí zamestnancov vyplynulo, že zadržaný túto pobočku s najväčšou pravdepodobnosťou prepadol už v minulom roku," povedal hovorca.

Svedkovia sa muža údajne nepokúšali zadržať, ale sledovali, kam uteká. "Hoci sa z dohľadu občanov páchateľ po niekoľkých minútach stratil, policajti aj tak vďaka informáciám vedeli, kam utekal a do ktorej lokality majú smerovať pátranie. A toto pátranie trvalo vďaka zhode všetkých popísaných udalostí len asi desať minút," popísal Hulan. Zadržanému hrozí v prípade odsúdenia až desaťročný trest väzenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu