Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

ĽS-HZDS vyzýva Karola Džupu, aby sa vzdal mandátu

Karol Džupa
Karol Džupa

BRATISLAVA - Poslanec Karol Džupa by mal vrátiť poslanecký mandát ĽS-HZDS za "judášovskú zradu", ktorej sa dopustil podporením koalície na stredajšom hlasovaní v parlamente. Vyzvalo ho k tomu na mimoriadnom zasadnutí Okresné predstavenstvo (OP) strany v Michalovciach.

Ako sa uvádza vo vyhlásení, ktoré agentúre SITA poskytlo OP, Džupa by mal preukázať mieru svojej morálky a odovzdať mandát strane, ktorej sa spreneveril. Členovia michalovského OP boli konaním Džupu prekvapení, pretože bol jedným z najprísnejších kritikov všetkých poslancov, ktorí opustili poslanecký klub ĽS-HZDS. Jeho odchod z poslaneckého klubu HZDS svedčí o jeho "mocenskej túžbe za akúkoľvek cenu," kritizuje OP Džupu.

Predseda OP ĽS-HZDS Milan Matejovič dnes agentúru SITA informoval, že k 30. septembru z vlastného rozhodnutia prestáva byť asistentom poslanca K. Džupu. Tvrdí, že o jeho úmysle vystúpiť z poslaneckého klubu ĽS-HZDS nemal žiadne informácie. Okrem Džupu pomohol v stredu odblokovať parlament aj Eduard Kolesár z ĽS-HZDS. Michalovské predstavenstvo považuje za slušné, aby obaja verejne vyhlásili, že nie ĽS-HZDS ich predala vládnej koalícii, ale oni sami dobrovoľne zapredali stranu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu