Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Policajti učia ženy brániť sa pred násilníkmi

Ženy sa v kurze učia, ako zneškodniť útočníka, ktorý ich obťažuje. Zobraziť galériu (2)
Ženy sa v kurze učia, ako zneškodniť útočníka, ktorý ich obťažuje.

NOVÉ ZÁMKY - Originálny darček dali ženám z mesta a okolia mestskí policajti z Nových Zámkov. Na kurze sebaobrany učia mladé slečny i dámy v rokoch, ako sa môžu ubrániť pred okradnutím, sexuálnym obťažovaním či znásilnením.

Kurz sebaobrany navštevuje 70 žien - šesťnásťročné dievčatá, ale i dámy okolo päťdesiatky. "Popri prevencii, ktorú robíme už dlhšie pre deti, sme si uvedomili, že aj naše nežnejšie polovičky si zaslúžia pozornosť. Práve ony sú často obeťami zlodejov a sexuálnych násilníkov," povedal náčelník novozámockej mestskej polície Róbert Major.

Pre ženy vybrali špeciálne hmaty, kopy a údery z viacerých druhov bojového umenia. "Žiaľ, po dvoch-troch hodinách kurzu žena ešte útočníka nezdolá, ako si niektoré myslia. Útočník je fyzicky zdatnejší a slabšia žena sa preto musí pri prepade snažiť využiť každú šancu, ktorých nie je veľa. Môže ho odzbrojiť nielen úderom do rozkroku. Dôležité je, aby nepodľahla strachu a panike," dodáva R. Major. Kurz sebaobrany oceňuje aj pani Ľubica (41). "Pred 14 rokmi ma násilník stiahol do kríkov. Našťastie, ubránila som sa, ale viem, čo je strach tohto typu. Kurz preto absolvujem do konca," dodala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu