Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

PKO sa nebúra, aktivisti zavádzajú, tvrdí investor

Aktivisti pred budovou PKO Zobraziť galériu (4)
Aktivisti pred budovou PKO (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bratislavské PKO sa nebúra a ani sa búrať nebude. Dnes to uviedol hovorca investorskej spoločnosti Henbury Development, s.r.o., Peter Vrábel. Reagoval tak na niektoré medializované informácie a vyjadrenia aktivistov, podľa ktorých sa PKO rozoberá a búra v priamom prenose.

Na budove PKO je totiž umiestnených päť kamier, prostredníctvom ktorých môže verejnosť sledovať, čo sa deje vo vnútri PKO ale aj v jeho bezprostrednom okolí. Podľa aktivistov sa údajne v priestoroch PKO pohybujú robotníci a objekt búrajú. Na tieto vyhlásenia reaguje investor tým, že sa iba demontujú vzácne vitráže, na čo má podľa platných zmlúv a dokumentov právo. Okrem toho zdôrazňuje, že vitráže budú následne bezpečne uskladnené v depozite mestského múzea.

"Platí status quo, PKO sa nebúra," povedal Vrábel s tým, že na mieste nie sú žiadne buldozéry, aktivisti svojimi tvrdeniami o búraní PKO zavádzajú a ich reakcia v tejto súvislosti je prehnaná. Na mieste je aj niekoľko policajtov, podľa nich sa však nič nedeje. Investor dnes akurát začal s oplocovaním areálu, keďže ide o súkromný pozemok. Oplotenie však nesúvisí s tým, že by chcel investor PKO búrať, ale s tým, aby investor chránil svoj majetok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu