Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Reichela žalujú za 90-miliónový podvod

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

KOŠICE - V minulosti označovali Milana Reichela za šéfa popradského podsvetia, dnes čelí obžalobe za 90 miliónový podvod. Podľa prokuratúry mali Reichel s Jozefom K. a Jánom D. pred osemnástimi rokmi uzatvoriť tri úverové zmluvy so Slovenskou štátnou sporiteľňou a Slov. poľnohospodárskou bankou.

Celková výška úverov predstavovala 90 miliónov korún (takmer 3 milióny eur). Prokuratúra tvrdí, že obvinení prostriedky nepoužili na účel, ktorý dohodli s bankami, teda kúpu a rekonštrukciu nehnuteľností vo Vysokých Tatrách.

Podľa obžaloby sa financie sústredili na Reichelove účty a ani jeden z úverov nebol splatený. Všetci obvinení na verejnom zasadnutí súdu vyhlásili, že sa cítia nevinní a preto nemajú záujem uzavrieť dohodu o vine a treste.

Reichel bol jedným z korunných svedkov v procese so šéfom banskobystrickej zločineckej skupiny Mikulášom Černákom. Ako jeho bývalý spoločník ho na pojednávaní v novembri 2008 usvedčoval z troch vrážd.

Aj na základe jeho výpovede bol Černák právoplatne odsúdený na doživotie. Pre podozrenie z úverových podvodov bol na Reichela päť rokov vydaný medzinárodný zatykač, na základe ktorého ho v roku 2002 zadržali v Českej republike. Po vydaní na Slovensko ho súd do väzby nevzal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu