Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Česko-slovenský gang mal predávať podsvetiu zbrane

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PRAHA - Samopaly, pištole, výbušniny a granáty mal dovážať zo Slovenska šesťčlenný gang Slovákov a Čechov. Za Moravou údajne zbrane upravovali a predávali podsvetiu!

Informovali o tom dnes riaditeľ slovenského Úradu boja proti organizovanej kriminalite Peter Krajíček a šéf českého Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu Robert Šlachta.

Štvorica zadržaná v Česku čelí obvineniu z nedovoleného ozbrojovania, za čo jej hrozia až osemročné tresty. Dvojica zo Slovenska je stíhaná za nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Všetkých šesť ľudí poslali súdy do väzby.

Policajti podľa Šlachtu začali podozrenie z nedovoleného ozbrojovania vyšetrovať v januári. Následne prišli na to, že za zločinom stojí niekoľko Čechov, ktorí spolupracovali so Slovákmi. Koncom septembra potom policajti v oboch krajinách proti podozrivým zasiahli.

Pri domových prehliadkach v Česku zaistili 43 samopalov, pištole, tlmiče na samopaly, nástražné výbušné systémy naplnené Semtexom, granáty a tisíce kusov munície. Na Slovensku potom ďalších 11 tisíc nábojov, 28 pištolí a revolverov, tri samopaly či šesť granátov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu