Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Tragédia v Tatralandii: Alexandra (5) bola pod vodou niekoľko minút

V tomto bazéne sa takmer utopila malá Alexandra, ktorá stále bojuje o život.
V tomto bazéne sa takmer utopila malá Alexandra, ktorá stále bojuje o život.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Niekoľko minút bolo jej bezvládne telíčko pod vodou a nikto si to nevšimol. V aquaparku Tatralandia pri L. Mikuláši sa takmer utopilo malé dievčatko. Alexandra (5) z Poľska leží teraz v kritickom stave v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici a stále bojuje o život.

Dievčatko leží v umelom spánku s opuchom mozgu v banskobystrickej nemocnici Dievčatko má ťažký opuch mozgu a udržiavajú ju v umelom spánku. Podľa našich informácií na Alexandru, ktorá sa kúpala bez dozoru, niekto v bazéne spadol. Po údere zostala malá Poľka zrejme otrasená a potopila sa pod vodu. Tam zostala dlhší čas, pričom si to nikto nevšimol. Až neskôr jeden z návštevníkov zavadil o jej telíčko a Alexandru vytiahli z bazéna. Dievčatko sa podarilo oživiť po niekoľkominútovej masáži srdca, a potom ju previezli do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNSP)v Banskej Bystrici.

"Rozhodujúce sú prvé tri dni po úraze. Zatiaľ je stav malej Alexandry kritický, lebo opuch mozgu je veľmi ťažký. Našťastie iné zranenia nemá," povedala primárka Jednotky intenzívnej starostlivosti v DFNSP Jana Gulasová. Pred dvoma mesiacmi sa stal v Tatralandii podobný úraz. Vtedy prišiel takmer o život David (13), ktorému museli lekári vyoperovať rozdrvenú obličku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu