Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

SBS-kár mal zavraždiť priateľku a potom ju škrtiť

David Bodó
David Bodó (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Z brutálnej vraždy študentky Anikó (20) z okresu Dunajská Streda je obvinený bývalý člen SBS Dávid Bodó (23). Muž so sadistickými sexuálnymi sklonmi vinu odmieta, násilne sa údajne správal len vtedy, keď to jeho priateľka vyžadovala.

Podľa obžaloby mal mladý muž svoju obeť usmrtiť bodnoreznými ranami do hrudníka a chrbta a následne ju škrtiť. Dávid v septembri vyhlásil, že sa necíti byť vinným zo zločinu, z ktorého je obžalovaný a odmietol aj uzavrieť dohodu o vine a treste. Dohodu odmietla aj prokurátorka.

Znalec z oblasti psychiatrie a sexuológie na adresu obžalovaného uviedol, že má zvýšené libido, ktoré mu uspokojuje násilnejšie sexuálne správanie. Mladík pred senátom priznal, že násilnejšie sa pri sexe správal len vtedy, ak to chcela jeho priateľka Anikó.

Psychiatrička zistila u obžalovaného poruchu osobnosti, ktorá však nemala vplyv na jeho správanie. Navrhla jeho ambulantnú liečbu. Ak by ju však Dávid nedodržiaval, navrhla liečbu ústavnú. Znalec z oblasti toxikológie uviedol, že Anikó v čase smrti nemala v sebe alkohol ani drogy, lekár - patológ popísal zranenia, ktoré spôsobil Anikó bodnorezný nástroj, ktorý mal asi 15 cm čepeľ.

Pred senátom vypovedali v septembri obaja rodičia zavraždenej dievčiny. "Anikó povedala, že Dávid je policajt," povedala matka nebohej, rovnako aj jej otec. V čase vraždy pracoval obžalovaný v súkromnej ochranke. Dievča sa s Dávidom zoznámilo vlani začiatkom novembra, zavraždená bola 6. januára v byte na Sibírskej ulici v Bratislave.

Dávida obvinili o dva dni neskôr. Dávida v roku 2006 obvinili z dvojnásobného zločinu znásilnenia. V tom čase spáchal aj úverový podvod a pokus o prečin ublíženia na zdraví a výtržníctva. Z väzby ho prepustili v decembri 2008. Za tieto trestné činy ho vo februári tohto roku odsúdil Okresný súd Bratislava V na 13 rokov väzenia, čo neskôr, v auguste, potvrdil aj odvolací Krajský súd v Bratislave.

Hlavné pojednávanie, ktoré malo pokračovať v pondelok, bolo zrušené. Dôvodom je avizovaná, ospravedlnená neúčasť člena senátu. "Okresný súd Bratislava I vytýčil ako nový termín hlavného pojednávania 16. novembra," informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu