Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Médiá hovoria o dvoch strelách, polícia trvá na jednej

Polícia naďalej tvrdí, že strela bola jedna
Polícia naďalej tvrdí, že strela bola jedna

BRATISLAVA - Niektoré médiá spochybnili oficiálnu verziu vraždy prominentného advokáta Ernesta Valka v jeho dome v Limbachu. Denník Plus jeden deň a televízia TA3 priniesli správu o tom, že advokát mal údajne dve strelné rany a nie jednu, ako to uviedla polícia.

Denník Plus jeden deň píše o zázname zasahujúcich zložiek na mieste činu, ktorý má redakcia k dispozícii. V zápise sa podľa denníka okrem iného uvádza: "Zistili sme, že zastrelený muž je už asi dve hodiny mŕtvy a má v tele dve strelné rany, ktoré sú nezlučiteľné so životom. Jednu do hlavy a jednu v oblasti hrudníka, mierenú priamo do srdca..." Podobnú správu priniesla aj TA3, ktorá sa pri informácii o možnosti dvoch strelných rán odvolala na zdroje blízke polícii.

"Viacero indícii naznačuje, že renomovaného právnika pravdepodobne zastrelil nájomný vrah," uviedla televízia vo svojom spravodajstve. Polícia sa však stále drží pôvodnej verzie, ktorú prezentoval v utorok na tlačovej besede policajný prezident Jaroslav Spišiak.

„Došlo k jednému výstrelu, ktorému obeť podľahla – strela spôsobila zranenia srdca a pľúc, nezlučiteľné so životom,“ uviedol vtedy Spišiak. Išlo o výstrel z krátkej guľovej zbrane, podľa Spišiakových slov Valka páchateľ zabil v pondelok čase od 18:47 do 22:45 zo vzdialenosti niekoľkých metrov. Na týchto informáciách naďalej trvá.

"Všetky skutočnosti, o ktorých polícia mohla informovať verejnosť, boli medializované v utorok na tlačovej konferencii ministra vnútra a prezidenta Policajného zboru," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Viaceré médiá informovali aj o tom, že Valko sa krátko pred vraždou sťažoval telefonicky dcére alebo kolegyni z advokátskej kancelárie, že v dome cíti acetón. Počas hovoru údajne spomenul, že ide otvoriť dvere, lebo niekto zvoní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu