Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Väčšina silvestrovských pobytov v horských hoteloch je vypredaná

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - Hoci do konca kalendárneho roka chýbajú ešte takmer dva mesiace, silvestrovské pobyty v hoteloch známych horských stredísk sú už z veľkej časti obsadené. Niektorí hostia si izby objednali už začiatkom januára.

V porovnaní s minulými sezónami je však záujem o prežitie Silvestra na horách o niečo nižší. Vyplynulo to z ankety medzi prevádzkovateľmi hotelov. Prevažnú časť izieb je už obsadená napríklad v hoteloch spoločnosti TMR v Jasnej na úpätí Chopka či vo Vysokých Tatrách. Podľa hovorkyne spoločnosti Kataríny Šarafínovej majú na silvestrovský termín predbežne zarezervovaných 70 až 90 percent miest, čo je však o niečo menej ako v minulých rokoch.

"Vlani sme mali o tomto čase obsadených podľa jednotlivých hotelov od 85 do 100 percent ich kapacity," povedala Šarafínová. Oproti minulosti je však podľa nej vyšší záujem o prvý januárový týždeň. Na takmer 90 percent je už obsadený aj hotel v stredisku Plejsy pri Krompachoch s kapacitou 186 postelí, posledné voľné miesta zostávajú v horskom hoteli Poľana pri Hriňovej.

Niektorí hostia si objednávajú pobyty rok dopredu, na Poľanu sa tak podľa recepčnej Michaely Megelovej pravidelne vracajú napríklad skupinky maďarských rekreantov. Podobné skúsenosti majú v hoteli Havrania v Malej Fatre, ktorý si obľúbili najmä českí hostia.

"Stáva sa, že keď je klient spokojný, objedná si silvestrovský pobyt hneď po Novom roku," tvrdil prevádzkar hotela Maroš Callo. Menší záujem je o vianočné pobyty, niektoré hotely majú preto cez Vianoce zatvorené. Hoteliéri ceny oproti minulému roku väčšinou nemenili. Za dvoj až sedemdňový pobyt zaplatí záujemca od 145 do 450 eur. V cene je niekedy okrem ubytovania tiež skipas, polpenzia či silvestrovská večera.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu