Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nebezpečný štart lietadla: Do motora vletel vták!

BRATISLAVA - Boeing s takmer 150 cestujúcimi na palube mal z bratislavského Letiska M. R. Štefánika nebezpečný štart a musel sa vrátiť na letiskovú plochu. Nikto však nebol zranený. Podľa prevádzkového riaditeľa Slovenských aerolínií Roberta Tomčeka sa do motora v prednej časti lietadla dostal vták. „Posádka lietadla sa zachovala perfektne a nič mimoriadne sa nestalo,“ dodal riaditeľ. Porucha na lietadle však skomplikovala odlety cestujúcim aj včera.

Ako to na letisku vyzeralo v nedeľu? "Najskôr nám hovorili, že odlet sa oneskorí pre drobnú poruchu akéhosi vypínača," rozpráva cestujúci (39), ktorý chcel s manželkou a malým dieťaťom ísť na grécky ostrov Rodos. "Po približne dvoch hodinách sme spolu s asi 150 cestujúcimi nastúpili do boeingu, ktorý odletel. Po asi 10 minútach letu sme opäť pristáli! Zástupca leteckej spoločnosti tvrdil, že do prednej časti lietadla sa dostal vták. Taký šok som ešte nezažil, musel som ísť k lekárovi," dodal cestujúci. Na odlet náhradného lietadla cestujúci čakali 17 hodín. Kuriozitou je, že aj toto náhradné lietadlo sa pri návrate do Bratislavy zrazilo s vtákom.

„Mimobratislavských cestujúcich ubytovali v hoteli, Bratislavčanov odviezli domov taxíkmi," dodal dovolenkár, ktorý bol jedným zo štyroch pasažierov, ktorí na Rodos už neodleteli. Meškanie odletu boeingu včera pokračovalo. "Stroj musí byť pred odletom dokonale skontrolovaný a otestovaný," vysvetľoval prevádzkar Miloš Miklík.

Obavy o manžela a syna mala Gabriela Kurucová z Bratislavy, ktorá prišla na letisko. S partnerom mohla hovoriť len mobilom, pretože z odbavovacej haly jej manžel s ďalšími takmer 150 cestujúcimi už nemohol odísť. Lietadlo odletelo po viac ako štyroch hodinách meškania.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu