Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Koalícia bude hľadať nových kandidátov na generálneho prokurátora

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský

BRATISLAVA - Koalícia by mala na post generálneho prokurátora nominovať nových kandidátov. V diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy to povedal predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský.

"Osobne uprednostňujem, aby sme hľadali nového kandidáta na generálneho prokurátora. Noví kandidáti, lepšia voľba, lepší spôsob," povedal v diskusnej relácii Hrušovský. Zároveň vylúčil, že by novým spoločným kandidátom mohol byť špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ako to bolo medializované. "Nie, nie je v hre. Toto meno nebolo na poslaneckom klube vyslovené žiadnym poslancom," uviedol Hrušovský.

Podľa neho je na Slovensku veľa prokurátorov, o ktorých možno diskutovať, ale dôležité je, aby v tej diskusii išlo o vecné, a nie politické hľadisko. Situáciu pred tohtotýždňovou voľbou generálneho prokurátora označil Hrušovský za "tvrdý politický zápas", čo podľa neho nie je dobré, pretože prokurátor by mal stáť nad politickými stranami. "Ľutujem nového generálneho prokurátora, ak nepríde k zmene prístupu k budúcemu prokurátorovi," povedal Hrušovský.

V prípade, že by si poslanci koaličnej strany SaS pri tajnej voľbe opätovne fotili volebné lístky spolu s parlamentným preukazom, ako to robili tento týždeň, strana Smer-SD nevylučuje, že takúto voľbu spochybní podaním na Ústavný súd. "Ak náhodou dôjde k takémuto hrubému porušenia ústavy a bude zvolený generálny prokurátor nie tajnou voľbou, tak určite áno," uviedol predseda poslaneckého klubu strany Smer-SD Pavol Paška.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu