Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Vláda vymenovala dvoch štátnych tajomníkov za Most-Híd

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Štátnym tajomníkom ministerstva dopravy sa dnes stal rozhodca a reprezentačný tréner šermiarov Árpád Érsek (Most-Híd), ktorý vo funkcii nahradil Ivana Švejnu (Most-Híd). Rozhodol o tom vládny kabinet. Érsekov predchodca z postu odstúpil po zverejnení informácií o pridelení štátnej zákazky jeho bývalej firme Hayek Consulting.

Vláda dnes vymenovala do funkcie aj štátneho tajomníka ministerstva životného prostredia Branislava Cimermana (nominant Mosta-Híd).

Švejna je prvým vysokým štátnym funkcionárom, ktorý sa od nástupu vlády premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) vzdal funkcie. Kritike za pridelenie sporného kontraktu pre Hayek Consulting čelil aj ďalší spolumajiteľ spoločnosti, súčasný štátny tajomník ministerstva hospodárstva Martin Chren (SaS). Ten neodstúpil, dôvod na odchod nevidela ani jeho domovská strana SaS. Kontrakty Hayek Consulting so štátom by mal preveriť Najvyšší kontrolný úrad.

Švejnov nástupca Érsek je absolvent Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave, v parlamentných voľbách sa uchádzal o hlasy voličov na kandidátke Mosta-Híd zo 14. miesta. V minulosti pôsobil ako tréner v Národnom športovom centre v Bratislave, doteraz zastával podľa internetovej stránky Mosta-Híd post rozhodcu Slovenského šermiarskeho zväzu a reprezentačného trénera pri šermiarskej reprezentácii.

Kreslo štátneho tajomníka obnoveného ministerstva životného prostredia obsadil odborník na odpady Cimerman, ktorý na úrade pôsobil aj v minulosti. Z funkcie generálneho riaditeľa sekcie kvality životného prostredia ho odvolal bývalý minister životného prostredia Jozef Medveď (nominant Smeru-SD). Ministerstvo životného prostredia predchádzajúca vláda Roberta Fica (Smer-SD) zrušila, nový stredopravý kabinet ho od 1. novembra obnovil. Ministrom sa stal József Nagy z Mosta-Híd.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu